Τα πλεονεκτήματα ενός θερμοστατικού ντους


O σχεδιασμός και οι τεχνολογικές εξελίξεις δεν σταματούν να προοδεύουν προσφέροντας μας κάθε φορά συστήματα υγιεινής   καλύτερης ποιότητας με περισσότερα πλεονεκτήματα. Ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα σήμερα είναι η θερμοστατική μπαταρία ντους, χάρη στο επίπεδο θερμικής άνεσης που προσφέρει. Γνωρίζετε όλα τα οφέλη της; Θα σας ενημερώσουμε εμείς!



Τι είναι η θερμοστατική μπαταρία ντους;

Υπάρχει μια μεγάλη γκάμα από μπαταρίες μπάνιου στην αγορά, αλλά χωρίς αμφιβολία καμία δεν προσφέρει τα οφέλη μιας θερμοστατικής μπαταρίας. Είναι ένα προϊόν  που έχει δύο χειριστήρια ελέγχου, αντί για την παραδοσιακή αναμεικτική λαβή στην οποία έχουμε συνηθίσει.

Χάρη σε αυτή την καινοτομία, μπορούμε να ρυθμίσουμε την επιθυμητή θερμοκρασία του νερού, η οποία θα διατηρείται σταθερή κατά τη διάρκεια του ντους, όπως και η ροή του νερού.

Η λειτουργία μιας θερμοστατικής μπαταρίας είναι απλή. Στο εσωτερικό, το κρύο νερό αναμιγνύεται με το ζεστό νερό ανάλογα με την επιθυμητή θερμοκρασία που έχουμε επιλέξει. Γενικά, η αριστερή πλευρά της θερμοστατικής μπαταρίας είναι υπεύθυνη για τη ρύθμιση της ροής του νερού, οπότε κατά την περιστροφή της, επιλέγουμε την επιθυμητή ποσότητα νερού.

Η δεξιά πλευρά είναι υπεύθυνη για τη ρύθμιση της θερμοκρασίας, και είναι αυτή που ενσωματώνει τον θερμοστάτη. Εκτός από αυτό η πλευρά αυτή, διαθέτει ένα μηχανισμό ασφαλείας, έτσι ώστε η θερμοκρασία να μην ανέβει πάνω από 38º και προκαλέσει εγκαύματα. Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει η δυνατότητα τροποποίησης του ορίου αυτού εφόσον θελήσουμε το νερό να φτάσει σε υψηλότερη θερμοκρασία.

Στη συλλογή μας με τις μπαταρίες Clever μπορείτε να μάθετε τα μοντέλα που διαθέτουμε, καθώς και τα χαρακτηριστικά καθενός από αυτά. Και τι οφέλη έχουν; Στη συνέχεια θα εμβαθύνουμε σε αυτό.





Τα οφέλη της χρήσης μιας θερμοστατικής μπαταρίας

Τώρα που γνωρίζουμε ποια είναι η λειτουργία μιας θερμοστατικής μπαταρίας, μπορούμε να κατανοήσουμε καλύτερα όλα τα οφέλη που έχει.

 

Εξοικονόμηση νερού

Στις μέρες μας η εξοικονόμηση νερού δεν είναι θέμα μόνο κόστους. Λόγω της λειψυδρίας που μαστίζει τον πλανήτη ,οφείλουμε όλοι να αποφεύγουμε τις περιττές σπατάλες και με μια θερμοστατική μπαταρία μπορούμε να το πετύχουμε.

Ενσωματώνοντας μία εξαιρετικής ακρίβειας βαλβίδα ελέγχου ροής, μπορούμε να ελέγξουμε την ποσότητα νερού, μειώνοντας την κατανάλωση μεταξύ 40% και 50% Μια διαφορά που θα γίνει αντιληπτή στο τέλος του μήνα. Επίσης, έχοντας τη δυνατότητα να ρυθμίσουμε τη θερμοκρασία από την αρχή, δεν θα σπαταλάμε νερό περιμένοντας να βγει ζεστό.


Αποφεύγουμε τα εγκαύματα

Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα της δυνατότητας επιλογής θερμοκρασίας και ενσωμάτωσης ενός μηχανισμού ασφαλείας είναι η μείωση του κινδύνου πρόκλησης εγκαύματος. Η θερμοκρασία πάνω από 38º βαθμούς είναι πολύ υψηλή για το δέρμα μας, ειδικά για εκείνους που είναι πιο ευαίσθητοι, όπως τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι.

Παράλληλα, η θερμοστατική μπαταρία είναι ρυθμισμένη να διακόπτει αυτόματα τη ροή του ζεστού νερού όταν διακόπτεται το κρύο νερό. Αυτό συμβαίνει για παράδειγμα όταν κάποιος ανοίγει μια βρύση ενώ κάνουμε ντους. Πρόκειται για επιπλέον  σύστημα ελέγχου για την αποφυγή πιθανών εγκαυμάτων.

Μεγαλύτερη άνεση

Ένα άλλο πλεονέκτημα μιας θερμοστατικής μπαταρίας είναι η δυνατότητα του να απολαμβάνει κάποιος σταθερή θερμοκρασία. Είναι σύνηθες όταν κλείνουμε τη βρύση για να βάλουμε σαπούνι και την ανοίγουμε ξανά να πρέπει να την ρυθμίζουμε εκ νέου και να περιμένουμε να φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία. Ωστόσο, με ένα θερμοστατικό σύστημα, κάθε φορά που ανοίγει ή κλείνει η βρύση, η θερμοκρασία θα παραμένει πάντα σταθερή.

Υψηλή αντοχή

Η θερμοστατική μπαταρία είναι κατασκευασμένη από υλικά υψηλής ποιότητας, επομένως η ωφέλιμη ζωή της επεκτείνεται με την πάροδο του χρόνου. Εκτός από αυτό το χαρακτηριστικό, είναι στεγανή. Δηλαδή εμποδίζει την είσοδο αλάτων μέσα στον θερμοστατικό μηχανισμό, που είναι η κύρια αιτία φθοράς των μπαταριών. Η συντήρηση τους επομένως είναι πολύ πιο απλή.


Μοντέρνος και κομψός σχεδιασμός

Εκτός από τα πλεονεκτήματα που προσφέρει όσον αφορά τη λειτουργία της, η θερμοστατική μπαταρία διαθέτει σχεδιασμό αιχμής. Μοντέρνο και καινοτόμο, αλλά χωρίς να απαρνείται την κομψότητα. Με λίγα λόγια, μια λύση που μας εγγυάται τη μεγαλύτερη άνεση και ταυτόχρονα μια αισθητική που θα ενσωματωθεί τέλεια στο μπάνιο μας.

Εάν θέλετε να εγκαταστήσετε μια θερμοστατική μπαταρία στο σπίτι σας, δείτε τη γκάμα μας και εντυπωσιαστείτε  από τα σχέδια και την ποιότητα των προϊόντων μας. Και αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας. θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε.